Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

За чувството на тревожност и отношенията с любимия човек

Чувството на тревожност не е шега работа. Много хора го изпитват от време на време, но има и такива, при които то е постоянно явление. Те просто не могат да се насладят на живота докрай, защото все нещо им тежи и ги дърпа към “тъмната страна”. Все ще намерят за какво да се притеснят, колкото и малко и незначително да изглежда това в очите на останалите. Те всъщност са много мили хора, но да ги обичаш е трудна задача. Ако сте се влюбили в такъв човек, има няколко неща, които трябва да знаете, за да го разберете по-добре.

23-Relationship-anxietyСигурно е изтощително постоянно да размишляваш над това, че нещо в живота ти може да се обърка, каквото и да е то. Понякога може да ти се прииска просто да поседиш и да си поплачеш на воля някъде на скришно. Друг път пък може да се сопнеш на половинката си без тя да го е заслужила. Може да си внушиш, че любимият ти човек вече не те обича, без всякакви индикации за това. Да, такива са хората, изпитващи чувство на тревожност. Поведението им няма нищо общо с вас, те всъщност ви обичат безкрайно, но емоциите понякога им скрояват номера, които незаслужено рефлектират върху вас.

Опитайте се да поговорите с тях спокойно за страховете им. Уверете ги, че ще сте до тях, че ще имат опора в труден момент, че няма да останат сами. Това може донякъде да помогне. Само не им казвайте, че тревогите им са неоснователни и че трябва да се стегнат. Това ги кара да се чувстват “повредени”. Не подхождайте остро, а внимателно и с разбиране.

Част от тях знае, че страховете им са нерационални, но те не могат да направят нищо, за да спрат тревогата, тя ги преследва навсякъде. Някои ги сочат за песимисти, но това не винаги е така. Те могат бързо да си сменят настроенията и дори да показват оптимизъм на моменти. Разберете, че те не искат целенасочено да се фокусират върху негативното, но понякога така им се получава несъзнателно. Най-важното е да знаете, че те ви обичат много, знаят, че с тях не се живее лесно, и истински оценяват това, че сте заедно.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like