Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Рецепта: Чай от джинджифил

Знаете ли, че:

  • Джинджифилът е използван много в индийската и китайската медицина;
  • Той е силен афродизиак;
  • Има остър, парлив вкус с лимонов привкус, придаващ чувство на свежест.

Тъкмо за това джинджифилът може да се ползва не само в сладкарската промишленост, за да предаде специфичен вкус на любимите бисквити, но намира романтична употреба и се препоръчва от лекари за подут стомах или при гадене. Много разпространена също е джинджифиловата лимонада или захаросания джинджифил.

chaiЧАЙ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ се приготвя лесно. Необходими са ви коренче джинджифил (прясно и свежо на вид), стръкче лимонена трева, лимон, мед или кафява захар.

За две чаши се използват 3 или 4 тънки резена обелен джинджифил. Могат да бъдат допълнително наситнени или настъргани. Добавят се в съответното количество вода в момента на кипването й и се оставят да се варят 10-15 минути. Когато махнете водата от котлона, добавете стръкче лимонена трева и резен или два лимон и запарете за още 5 минути. Така ще намалите усещането за тръпчивост от джинджифила. При сервиране подсладете с лъжица мед или кафява захар.

Джиндбифилът се препоръчва, заради високото съдържание на калий, необходим за подпомагането на сърдечната функция. Заради наличието и манган и други минерали, той е полезен за повишаване на имунитета, регулиране на холестерола и намаляване на високото кръвно налягане.

Вие опитвали ли сте джинджифил и под каква форма?

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like