Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Не се страхувай от годините!

Ние хората обикновено съдим за някого по възрастта. Стереотипно казваме – този е млад, този вече остарява… А всъщност възрастовите критерии не са онова, което трябва да определя отношението ни към някого. Възрастта е просто стойност, която измерва броя на годините, които сме живели. Но има младолики хора и хора, които изглеждат по-зрели. Ние всички обаче преценяваме човека според умствените му качества и по желанието му да се развива. Затова в един момент не трябва да се страхуваме на колко години сме, а да заявим с гордост, че сме на някаква възраст. Особено ако тя не ни личи.

woman in fitnessЖените трябва да се стараят повече, за да запазят младостта си. И тук не говоря за фейслифтинг и пластични операции, а за грижата за тялото и кожата. Това ще рече свежи течности, достатъчно приемане на витамини и минерали, спортуване.

Виждали ли сте жени, които изцяло са се занемарили след раждане. Те може да са много млади, но изглеждат отпуснати, косата им е загубила блясъка си, рядко се гримират, нахлузват пуловер, дънки и маратонки. Обяснението за това е майчинството и че вече са си намерили някого. Това не е оправдание да не изглеждат добре, а напротив – още по-голям стимул трябва да са мъжа и детето за тях, за да радват погледа на семейството си и да ги накарат да се гордеят с тях. Освен това личното самочувствие е от голямо значение.

Виждали ли сте и жена, която се е занемарила след някакво тежко събитие в живота й. Тя е започнала да не обръща внимание на дрехите и на вида си. Започнала е да не се съобразява как се държи или изглежда фигурата й. Тя обаче ще трябва да изплува и да покаже на света, че е красива, усмихната и да намери начин да продължи да живее.

Затова, дами, едно фитнесче или какъвто и да е спорт, ще ви направят да изглеждате добре. Малко здравословна диета, но не от онези уморителните, също ще ви помогне да се почувствате по-леки и пречистени. Малко повече грижа за гардероба, малко повече благоуханни масла под душа, хубав парфюм, усмивката и… вече сте смъкнали 5 години от възрастта си.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like