Полезно и интересно

споделено от Любомира

Избягвайте тези 5 грешки при приготвянето на кафе

Едва ли има напитка, която да предпочитате повече от чаша ароматно кафе рано сутрин. Топлината на кафето в комбинация с неповторимия му вкус го правят наистина чудесен избор за разсънване. Ползвайки капсули Nespresso ще направите процеса лесен и значително по-бърз от традиционното приготвяне на напитката. С няколко прости стъпки и натискането на един бутон на кафе машината получавате кафе със страхотен вкус и аромат. От друга страна приготвянето на кафе по друг начин може да бъде сложно и изпълнено с грешки. Нека да видим кои са най-честите грешки при приготвянето на кафе, ако не използвате кафе капсули.

Грешка 1 – приготвяте кафето си веднага

Това може да ви звучи като тривиалност, но не е. Преди да сварите кафето е необходимо да почистите вътрешността на своята машина. Как става това? Повечето модели имат такъв режим, при който може да пуснете вода през машината, която да подготви частите отговорни за приготвянето на кафето. Това е лесно и гарантира по-добър вкус на готовата напитка.

Грешка 2 – ползвате грешната чаша

Ако често се случва така, че ползвате правилните кафе капсули правилната кафемашина и правилния начин на приготвяне, но без перфектен резултат, значи проблема може да е в съда. Използвайте специални съдове, които не губят топлината, за да може кафето ви да се приготвя на оптимална температура.

Вярвате или не, някои от компостируемите хартиени чаши имат доста добри характеристики за запазване на температурата на кафето. Порцелановите и керамични чаши нямат толкова добри качества за топли напитки, така че имайте и това предвид.

кафе за закуска

Грешка 3 – не премахвате котлен камък

В райони с твърда вода е необходимо да предприемете действия по премахването на котления камък от машината. Това е лесна процедура, която чисти вътрешността на машината по начин, който го премахва. Ползвате само продукти, които са одобрени от производителя. Така ще запазите оптималната работа на машината. Всяка машина обаче е различна и изисква различна грижа, така че съобразете това предварително.

Грешка 4 – неправилно количество

Всеки вид кафе има своята най-оптимална температура за приготвяне, както и количество. Според машината, която притежавате, трябва да съблюдавате тези стойности, ако искате консистентни резултати. Същото се отнася и ако преминете на различен вид кафе капсули, предназначени за друг вид машина. Те може да не са тествани за настройките, които използвате на вашата и така да се наложи сами да експериментирате с тях за намиране на най-оптималната и да получите вкусно кафе с минимални усилия.

Грешка 5 – почистване на резервоара за вода и капсулите

Винаги е добра идея да почиствате отделението за отпадъци на машината, както и резервоара за вода. Издърпайте отделението и го почистете основно. Направете същото с частите, където се оттича течност под отвора за кафе. Ако машината не се почиства от остатъците от кафе, то нейната ефективност ще намалее и резултата от работата й може да стане непостоянен. Понякога не машината е виновна за течове, а причината се корени в това, че не са изчистени нейните резервоар и отделение за отпадъци. Ако все още не сте ползвали кафе машини с капсули, сега е времето да го направите. Те са лесни за употреба и наистина придават ново усещане на любимия ви вкус на кафето. Гореописаните грешки могат лесно да бъдат избегнати. Освен това капсулите са най-разнообразни видове и имате широк избор от вкусове и аромати. Не на последно място можете да избирате и интензитет на кафето, което е от съществено значение, когато пиете повече от 1 кафе на ден. Повечето хора предпочитат само първото им кафе да е силно, а следващите да са по-леки, за да извлекат максимумът от кофеина и неговите свойства. Това с правилните кафе капсули е лесно постижимо.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like