Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Да поговорим за Йогата…

Темата е особено актуална. За тези, които не знаят какво всъщност представлява йогата, ще ви отговоря как повечето хора, които я практикуват, я възприемат.

Ние живеем в демокрация. Това означава, че всеки е свободен да възприема и следва онези принципи на живот, които смята за отговарящи на неговите възгледи. Всеки може да слуша определен стил музика, колкото и странен да е той, всеки може да разпуска по различен начин, да има свободни отношения с човек от противоположния пол, да чете книгите, които му допадат, да поддържа тялото си със спорт, който намира за полезен и го привлича.

Йогата е начин много хора, които избират да я практикуват, да се чувстват добре. Чрез нея, те се научават да изхвърлят лошите мисли от тялото си, да се вгледат в душевността си и да мислят за себе си като за значима единица на този свят. Йога упражненията са различни – за начинаещи и за напреднали. Разнообразието в това отношение е друга тема. Днес ще поговорим за йогата като цяло. joga

Ако сте виждали йога упражнения, вие непременно ще забележите, че тя е свързана с поставянето на тялото в пози, които подобряват оросяването, правят крайниците по-гъвкави, работи се над дишането, добрата стойка и се поддържа добра фигура без изморителните тренировки, които да си кажем правичката – не са за всеки. Всеки обаче има нужда да третира тялото си така, че да се опитва да води по-здравословен начин на живот, да намалява стареенето, да изглежда по-добре, да се предпази от болести. Йога дава точно това с редицата изпълнения за стимулиране на кръвообращението, помагане на подвижността на гръбнака и ставите, дарява физиката с повече грациозност.

Йогата също е начин на релакс, на освобождаване от стреса, запазване на добрата енергия вътре в себе си и постигане на баланс, вътрешна хармония и мир. Повечето хора, които правят йога, се запознават с цялостното учение, което има дава някакви насоки на мислене, така че те самите да възприемат света по-философски – да не се ядосват на малките неща, да не правят драми от сполетелите ги дребни беди, да приемат отсрещния човек с всичките му недостатъци и добри страни и главното – да са по-спокойни.

Всеки сам решава как ще живее и как ще прекарва свободното си време, как ще релаксира и как ще възприема света.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like