Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Отслабване след бременност!

Мнозина обожават темата за отслабване, но на някои жени това им се отдава много повече, отколкото на други. Свалянето на килограми става лесно, но след това също толкова лесно става и качването. Истината е, че не само диетата е важна, но и последващото правилно хранене, без да се ограничавате от нищо. Твърдите, че такова няма – има, но е трудно. Особено, ако обичате премного сладко.

Има едно отслабване обаче, което е крайно мъчително. И това е смъкване на килограми след бременност. При все, че много жени са предразположени към напълняване, проблемите след края на бременността идват от количествата храна, която се поели по време на нея, в резултат на мисленето, че трябва да се хранят за двама и поради чувството на глад.

Това обаче не е съвсем вярно. Всеки лекар ще ви каже, че в първите месеци, количеството на храната, от която допълнително се нуждае детето, е колкото една ябълка. Важното е да поддържате режим, да поемате всеки тип хранително вещества. И най-вече – без цигари и алкохол, избягвайте газирани напитки като Кола, без кафе, дори без разтворимите, тъй като колкото и да си ни вкусни, като цяло си съдържат кафе, а лекарите казват, че то не е много препоръчително за бебето. Ако можете да ги замените с чай или какао – ок.

Отслабването след раждането, трябва да започне веднага след като се почувствате физически възстановени. Не губете време с несъществуващи претексти. Започнете с диета, която обаче трябва да включва всички храни, които поддържат кърмата. Хранете се често, но по малко. Наблягайте на коремни преси, като поставите начало с полукоремни, а после продължете с цели. Обърнете внимание на бедрата – правете стягания на мускулите на седалището и бедрата, докато правите нещо обичайно – може би докато гладите, докато миете чинии или друго. Правете клякания и вдигайте гирички едновременно. Не забравяйте, че трябва да покажете постоянство в тези си занимания.

Вижте няколко упражнения на снимката:

Cadio-Exercise-Without-Weight-training

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like