Полезно и интересно

споделено от Любомира

Тялото ни се нуждае от студа

Здравейте!Съвсем случайно попаднах на любопитан статия за това как ниските зимнии температури, всъщност, са полезни за нашето тяло и организъм. Замислих се над темата и реших да споделя прочетенето с вас.

Оказа се, че ниските температури са импулс за мозъка ни и ни карат да мислим по-ясно. Този факт беше подкрепен и с редица научни изследвания и доказателства. Реално погледнато, аз лично също съм по-продуктивна и мисля по-бързо и по-трезво през студените периоди. Всички знаем как през летните дни мислите ни препускат, но най-вече към плажа и освежаващите коктейли. Дали и при вас е така?

А сега нещо, което, сигурна съм, ще привлече вниманието ви – противно на очакванията, през зимата също се изгарят калории. Когато е студено, тялото „работи“ повече, за да поддържа нормалната си температурата. Така то отделя много енергия и топи мазнините.

Сигурно сте чували да казват, че студеното време бори инфекциите. Точно така. Вирусите и бактериите се развиват особено добре на топъл и сух въздух. Затова колкото повече време прекарваме в затворени и задушни помещения, толкова по-вероятно е да се заразим и разболеем. Можем да намалим риска, като проверявате често и по малко. Също можем да се разхождаме навън и разбира се – да пазим добра хигиена.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like