Полезно и интересно

споделено от Любомира

Полезно

Вредна или полезна е лазерната епилация?

С всяка изминала година все по-голяма популярност набира премахването на нежеланото окосмяване посредством лазер със светлинен поток. След редица демонстрации, след като започнаха да се правят такива лазерни процедури за много пари, нашумя и мнението, че всъщност те могат да предизвикат рак или други заболявания на кожата.

Истина или не?

lazer epialtion

Аз лично не съм прочела нито една статия със сериозна аргументация за вредите от лазерната епилация. Обикновено се изписват думи като „учени се съмняват”, „говори се”, „възможно е” и така нататък. Ако се замислим, всичко около нас може да доведе до развитие на някакво заболяване и да понижи имунитета ни.  Като започнем  от храните, които консумираме, алкохолните и газираните напитки до замърсения въздух, прекаленото излагане на слънце и др.

Проблясъкът, който се произвежда от машинката за епилация, ни кара да го възприемаме като вид облъчване и това ни плаши. Другото, което ни смущава, е дългият период от време, който отнема, за да се получи желаният резултат. За тези, които не знаят, процедурите не премахват проблема с нежеланото окосмяване ей така, като с вълшебна пръчица. Вие трябва да използвате стандартен епилатор, но и да правите тези процедури, в резултат на което космената маса ще започне постепенно да намалява и с всяко следващо епилиране вие ще имате все по-малко и по-малко работа. И така докато се преустанови растежът на космите. Поне на теория. Ако някой знае нещо повече за това, нека пише.

На мен лично не ми се вижда нещо опасно, а по-скоро нещо излишно. Действително жената губи време да се грижи за себе си, но след определен период, в който постоянно е правила това седмици и седмици наред, то се е превърнало в навик който нито тежи, нито е свързан с болка.

Лазерната епилация обаче е подходяща за мъже, които имат свръх окосмяване на тялото, като косми по гърба, целите гърди, корем и ръце. За младежът това може да бъде смущаващо и комплексиращо. В такъв случай според мен е по-добре да се иде на лекар и той да извърши процедурите. Така човек ще е под медицинско наблюдение и ако има съмнение за нещо, ще се хване на време.

Google+ Comments

Tagged:

You Might Also Like